El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va reduir els dies feiners del país de cinc a quatre per setmana en el marc d'un pla de 60 dies per respondre una emergència nacional ocasionada per la sequera. Maduro va establir, a través d'un decret presidencial, que «tots els divendres no seran dies laborables a partir de divendres d'aquesta mateixa setmana, durant els mesos d'abril i el mes de maig», segons va anunciar, sense precisar si aquest anunci anirà adreçat al sector públic o privat.

El «pla d'atenció de l'emergència» serà de vuit setmanes, durant les quals Maduro va demanar «la màxima col·laboració de tot el país». «Amb aquest pla podrem passar el moment més difícil, de major risc, i estic segur que ho superarem amb la menor afectació», va dir.

Així mateix, va ordenar ampliar la capacitat d'autogeneració elèctrica dels centres comercials, que passarà de quatre a nou hores, i aquells que no aconsegueixin arribar a aquesta capacitat seran objecte de «mesures especials per garantir l'estalvi», va assenyalar, tot afegint que «davant de situacions extremes de la naturalesa, cal consciència extrema». Va demanar responsabilitat als usuaris particulars en l'ús privat d'electrodomèstics, aires condicionats i assecadors de cabell.