Centenars de persones es van manifestar ahir a la tarda a Londres per demanar la dimissió del primer ministre britànic, David Cameron, arran de la controvèrsia pel cas dels papers de Panamà. Amb pancartes i barrets de Panamà, els participants a la protesta es van congregar davant la residència oficial del 10 de Downing Street per exigir la renúncia del polític conservador, després que Cameron admetés que es va beneficiar d'una inversió en un paradís fiscal.

"Cameron ha de marxar", "No et creiem més" o "El que passa a Panamà no es queda a Panamà" van ser alguns dels cartells que van portar els assistents a la manifestació mentre cridaven: "Fora, fora Cameron".

Precisament, per intentar dissipar aquesta polèmica, el primer ministre britànic va voler confirmar ahir que farà pública la seva declaració d'Hisenda. Una decisió que obligarà a altres destacats polítics del Govern i de l'oposició a seguir els mateixos passos, segons van coincidir avui els analistes britànics. "Sé que hi ha lliçons per aprendre i n'aprendré. No culpeu al número 10 de Downing Street [la residència oficial] o a assessors sense nom. Culpeu-me a mi", va dir Cameron.

"Estava enfadat pel que la gent estava dient del meu pare. El volia i el trobo a faltar tots els dies. Va ser un pare meravellós i estic orgullós de tot el que va fer. Però no he de deixar que això menystingui la situació", va indicar. Cameron va afegir que publicarà la declaració d'Hisenda d'anys anteriors per ser "transparent".