Detingut un sacerdot de Càceres per presumptes abusos a menors

10.04.2016 | 00:00

El rector d'Arroyomolinos de Montánchez (Càceres) va ser detingut ahir per suposats abusos a menors comesos a la capital de Càceres, on va exercir en la residència geriàtrica Ciudad Jardín i com a vicari de la parròquia de San Pedro de Alcántara.
Segons publica el Periódico de Extremadura, la Policia Nacional va registrar la casa parroquial d'Arroyomolinos on el detingut, d'uns 45 anys, passa breus períodes de temps, i el seu domicili a Càceres, on resideix de manera habitual.
En un comunicat, el Bisbat de Còria-Càceres va confirmar la detenció del sacerdot per part de la Policia, sense detallar el motiu de l'arrest. Segons indica el document, les instruccions estan sota secret de sumari, per la qual cosa el Bisbat no va rebre notificació de les acusacions que recauen sobre el rector. Per això, va demanar prudència "sobre les idees i rumors que poden circular sobre les causes de la seva detenció". El Bisbat es va mostrar "completament disposat" a col·laborar amb la justícia en aquest assumpte i va afirmar que, quan disposi de més informació relativa al cas, la comunicarà de forma oficial.
Tot i això, el Bisbat va decidir apartar el rector de l'exercici del seu ministeri fins a la conclusió del procés judicial. Malgrat que l'acusat gaudeix de la presumpció d'innocència, el Bisbat va prendre aquesta determinació "pensant en el bé del Poble de Déu", "per la ressonància social" que va tenir el descobriment del fet i "per salvaguardar tots els drets", segons va informar en un comunicat.
Aquest és el segon cas d'aquesta naturalesa en poc més d'un any a Extremadura, després que al gener del 2015 el jutjat de Badajoz obrís diligències contra un capellà per un suposat cas d'abusos sexuals a un nen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema