El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel ?Gutiérrez, va assegurar ahir que el seu partit no pot fer res més per aconseguir que hi hagi Govern i creu que no hi ha solució que eviti noves eleccions, a les quals considera "estem abocats" per culpa de les posicions del PP i Podem. "No sé com vol el senyor Rajoy que es creï una coalició de partits quan ell no fa res per aconseguir-la. No truca", va lamentar Gutiérrez, en recordar que el president del Govern va dir fa més de tres setmanes que trucaria al líder del PSOE, Pedro Sánchez "i encara no ho ha fet"."Deu ser que ha perdut el número", va bromejar.

A parer seu, després de tots els "esforços" que C's ha fet al costat del PSOE per conformar una majoria que permeti la investidura, els espanyols tenen una imatge "clara" de quin lloc ocupa cada partit, per la qual cosa entén que hauran percebut que tant Podem com el PP "estan fent impossible que avui tinguem un Govern". "No sé quant de temps seguirem així, però, evidentment, fins que el PP no vulgui sortir del racó en el qual està amagat des del 21 de desembre, mantindrem aquesta inacció política. Més ja no podem fer", va lamentar Gutiérrez en declaracions als periodistes, després d'assistir a la seu del seu partit a una reunió amb el Comitè Territorial de Madrid.

Rajoy "hauria de proposar alguna cosa i no proposa res", va insistir Gutiérrez per recordar que l'únic projecte que en aquests moments "suma" segueix sent el seu acord amb el PSOE i pel qual va assegurar que C's seguirà "apostant".

Segons el secretari general "Ciutadans ha fet tot el possible perquè el PP s'animi a venir a negociar a una taula amb el PSOE i nosaltres, que a més és el que ells estan propugnant des del dia 21, però la realitat és que no designen ningú per asseure's amb els equips de negociació".

Quant a Podem, va acusar la formació morada d'anar "a destruir i a dinamitar una idea de formar govern. De reformes que fan falta en aquest país", per la qual cosa, davant aquesta situació i si "no canvia en aquests moments el PP", augura que estem "abocats a un procés electoral" que "ningú vol", però pel qual ja no veu que hi hagi "solució".