Els indignats de París, reunits des de fa 11 dies a la plaça de la República sota el moviment "Nuit Debout", van condemnar ahir els actes violents que van tenir lloc el dissabte a la nit. Malgrat els aldarulls, els participants van constatar que mantindran la protesta.

Mentre les acampades s'estenen cada vegada per més ciutats, uns 60 segons el seu recompte, el moviment no vol que se l'identifiqui amb les imatges de xocs entre manifestants radicals i antiavalots que van tenir lloc durant el cap de setmana. Primer, amb disturbis després de les manifestacions que van recórrer els carrers d'unes 200 ciutats en contra de la reforma laboral que prepara el Govern del president francès, François Hollande. Posteriorment, quan un grup d'unes 300 persones, segons les autoritats, va abandonar la plaça de la República per intentar manifestar-se davant del domicili de Manuel Valls, el primer ministre.

Tots coincideixen que l'oposició a la reforma laboral no és el seu únic objectiu, encara que la seva eclosió estigui lligada a les manifestacions contra aquest projecte. En les seves esquenes pesa mantenir viva la flama de la protesta fins que el proper dia 28, quan sindicats i organitzacions estudiantils tornin a convocar una gran manifestació. Paralel·lament Valls rep avui les organitzacions estudiantils i segons diversos mitjans pot anunciar mesures en favor dels joves a la recerca d'ocupació.