Els ministres d'Exteriors del G-7 es posen d'acord contra l'integrisme

Estudiaran intercanviar dades d'aquells passatgers d'avió que realitzen
vols internacionals

11.04.2016 | 07:03
Trobada dels ministres d´exteriors dels set països més industrialitzats.

Els ministres d'Exteriors del G-7 van acordar ahir donar una resposta comuna davant l'augment del terrorisme i de l'integrisme, en la primera jornada de la reunió que se celebra a la ciutat nipona d'Hiroshima.
En la trobada, els ministres debatran la creació d'un nou sistema d'intercanvi de dades d'intel·ligència, que permetria a les autoritats nacionals accedir a la informació referent a passatgers d'avió que realitzen trajectes internacionals.
Els set representants van destacar "la necessitat de donar una resposta unificada davant els principals desafiaments globals que afronta el món en matèria de seguretat", va assenyalar el portaveu nipó d'Exteriors, Yasuhisa Kawamura. En particular, tots van coincidir a assenyalar "el terrorisme, l'augment de l'integrisme i el flux de refugiats a Orient Mitjà", durant les dues primeres sessions de treball de la reunió que va començar ahir a Hiroshima i es perllongarà fins avui.
Els titulars d'Exteriors del G-7 "van expressar de forma unànime la seva condemna contra el terrorisme, i contra els atemptats indiscriminats i brutals que s'han perpetrat recentment en diferents parts del món", segons el portaveu El G-7 "ha decidit prendre la iniciativa per estrènyer la col·laboració internacional destinada a combatre el terrorisme i l'integrisme", va afegir.
Així mateix, van expressar "la seva solidaritat i la seva preocupació" per la població civil exposada a conflictes bèl·lics a Síria, l'Iraq, Afganistan, Líbia i altres països d'Orient Mitjà, i pel constant flux de refugiats de la zona.
Fins al moment, els ministres d'Exterior del G-7 no han tractat les últimes provocacions de Corea del Nord ni l'augment de l'activitat militar de Pequín en el Mar del Sud de Xina, uns altres dels temes previstos en l'agenda de la trobada, va assenyalar el portaveu.
Aquesta trobada és la primera que acull Japó sota la seva actual presidència del grup dels set països més industrialitzats, i servirà de preparació per a la cimera de líders que se celebrarà el 26 i 27 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema