El cantant i presentador Bertín Osborne va reactivar una societat offshore l'octubre de 2015, amb prou feines un mes després d'estrenar a TVE el seu programa d'entrevistes "En tu casa o en la mía", segons publiquen diversos mitjans, amb informacions derivades dels anomenats Papers de Panamà.

El cantant, segons tots dos mitjans, ha explicat que va reactivar l'empresa Artistic Trading S.A de Panamà per poder afrontar els últims pagaments que tenia pendents amb la Hisenda espanyola, que xifra en 1,6 milions d'euros.

La societat Artistic Trading es va constituir el 17 de febrer de 1997 a Niue, una illa en l'oceà Pacífic Sud d'1.190 habitants, la mateixa en la qual l'actor Imanol Arias també va obrir una societat 'offshore' el 1998.

El 13 d'octubre de 2015, Osborne va enviar un correu electrònic a un despatx d'advocats de Luxemburg per comunicar que havia fet una transferència per pagar les taxes de reobertura de la companyia Artistic Trading S.A, gestionada pel bufet panameny Mossack Fonseca.

"Artistic Trading no ha tingut activitat en molts anys i té com a únic actiu una parcel·la", assenyala el cantant, que precisa que per pagar a Hisenda va demanar un préstec a una financera estrangera, London Capital, i aquesta el va obligar a avalar-ho amb el seu patrimoni i societats, per la qual cosa va reobrir la firma, "que portava inactiva més de 15 anys". "Artistic està donada d'alta en l'Agència Tributària des de fa molt temps amb el seu NIF corresponent. Tot està en regla i tot s'ha fet correctament", afirma Osborne.

La parcel·la propietat de Artistic es diu San José de Peromingo, i està enclavada als termes de Carmona i Alcalá de Guadaira, a la província de Sevilla.

Bertín Osborne va ser condemnat el gener de 2003 per alçament de béns i mantenia un deute amb Hisenda de més de cinc milions d'euros, segons ha assenyalat ell mateix en diverses entrevistes. L'últim pagament, d'1,6 milions, va ser saldat fa unes setmanes gràcies a aquest préstec sol·licitat a London Capital.