El Govern alemany té registrats 5.835 casos de menors refugiats desapareguts l'any passat al país, originaris en la seva major part de l'Afganistan, Síria, Eritrea, el Marroc i Algèria. Aquestes dades es desprenen d'una resposta parlamentària del Ministeri d'Interior dirigida als Verds i difosa pel grup de mitjans de comunicació Funke. Segons aquesta informació, dels 8.006 casos de menors refugiats no acompanyats registrats com a desapareguts, 2.171 van aparèixer. Entre els 5.835 menors el parador dels quals es desconeix hi ha 555 menors de 14 anys.

El Ministeri no va oferir detalls sobre els possibles motius d'aquestes desaparicions, però Els Verds van alertar dels riscos que poden amagar-se darrere d'aquestes "alarmants xifres" relatives a nens i adolescents. La diputada ecologista Luise Amtsberg va instar el Govern a actuar en considerar que no s'està prenent seriosament "el risc de la prostitució forçada o de l'explotació".

En un altre ordre de coses, grups de nacionalistes búlgars que patrullen de forma voluntària la frontera amb Turquia van retenir, lligar i amenaçar un grup d'immigrants que van entrar al país. Aquests nacionalistes, que s'autoanomenen "Destacaments civils per defensar les dones i la fe", van difondre un vídeo sobre la seva actuació en un compte privat de Facebook. En les imatges, gravades en un lloc indeterminat, es veu diversos immigrants atemorits emmanillats a terra, mentre que altres persones en roba militar, a les quals no se'ls veu la cara, els amenacen.

Un d'ells els adverteix en un precari anglès: "Torneu a Turquia", "torneu ara" i "Bulgària no és per a vosaltres". En un dels comentaris de Facebook a aquest vídeo, un simpatitzant indica: "No necessitem cap policia-traïdor, actuem nosaltres mateixos".

La setmana passada un altre grup de nacionalistes, que es defineixen com a "Organització per a la protecció dels Ciutadans Búlgars", van retenir 23 immigrants, suposadament de l'Afganistan, a pocs quilòmetres de la frontera amb Turquia. Els voluntaris d'aquesta organització patrullaven voluntàriament a la zona fronterera acompanyats per un equip de televisió.