Keiko Fujimori, filla de l'expresident empresonat Alberto Fujimori, i l'exprimer ministre Pedro Pablo Kuczynski aniran a una segona volta presidencial al juny, segons els resultats provisionals de les eleccions de diumenge al Perú. Amb el 82,6% d'actes dels comicis generals escrutades, la candidata de Fuerza Popular té el 39,55% dels vots, mentre que el candidat de Peruanos por el Kambio va obtenir 22,11%, segons l'últim informe de l'Oficina Nacional de Processos Electorals (Onpe).

Atès que Fujimori no va arribar al 50% requerit per a ser elegida presidenta, com exigeix la llei electoral, haurà de disputar una segona ronda amb Kucyznski el proper 5 de juny. La candidata Verónika Mendoza, de l'esquerrà Frente Amplio, va rebre un 18,27% de vots, Alfredo Barnechea del partit Acción Popular, un 7,19%, l'expresident Alan García de la Alianza Popular un 5,92% i l'empresonat candidat Gregorio Santos un 3,38%.

Fujimori va agrair el suport rebut a les urnes i va destacar que "volem un Perú unit, reconciliat i més just" amb la intenció de la campanya que emprendrà per a la segona volta. En tant, Kucyznski es va acostar als votants de la seva rival en afirmar que, si la bancada fujimorista al Congrés, que s'anticipa serà majoritària, aconsegueix aprovar "una legislació per a gent gran perquè puguin complir les seves sentències a casa, no indultar, el president de la República, que tant de bo sigui jo, la signarà".

A la recta final de la campanya, Kuczynski ja havia assenyalat que si arriba a la Presidència del Govern permetrà que l'expresident Fujimori compleixi en arrest domiciliari la resta de la condemna a 25 anys de presó que se li va imposar el 2009 per delictes de lesa humanitat i corrupció.