El ministre d'Indústria, Energia i Turisme en funcions, José Manuel Soria, apareix en la documentació del despatx panameny Mossack Fonseca com un dels administradors d'una societat dissolta al març de 1995. Segons El Confidencial i La Sexta, al setembre de 1992 el bufet incorporava UK Lines Limited en el registre de Bahames i s'inscrivia com a administradors de la mateixa Tomás Poggio, Méndez Fernández de Lugo i José Manuel Soria.

No obstant això, el nom del ministre es va esborrar dels documents dos mesos després, al novembre de 1992, ja que, segons una carta adreçada al despatx, es tractava d'un error. En el seu lloc, va passar a figurar des de llavors com a administrador el seu germà Luis Alberto Soria fins a la dissolució de la societat, el 1995.

La informació es troba entre els 11 milions de documents que conformen els anomenats papers de Panamà i que estan sortint a la llum com a resultat d'una investigació liderada pel Consorci Internacional de periodistes de Recerca (ICIJ), del qual formen part els esmentats mitjans d'informació espanyols, i el Suddeustche Zeitung.

El ministre d'Indústria demanarà una comissió rogatòria al govern de Panamà per demostrar que no té cap societat offshore en aquest país ni relació amb cap entitat d'aquest tipus. Així ho va anunciar el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, que va destacar el suport del partit al ministre i va donar per bones les seves explicacions, en què ?assegurava que "no té res a veure" amb les societats offshore que apareixen en els papers de Panamà.

El dirigent del PP va valorar les declaracions "contundents" fetes per Soria "des del minut u" després de la publicació i que "resolen molts dubtes". A més, va destacar el fet que el ministre vulgui demanar a través dels seus advocats una comissió rogatòria perquè les autoritats panamenyes puguin certificar el que ell diu.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assenyalar que Soria hauria de seguir l'exemple del cap del Govern islandès, Sigmundur David Gunnlaugsson, que va dimitir després de conèixer-se que apareixia en els papers de Panamà. "L'exemple a seguir és el del primer ministre islandès Sigmundur David Gunnlaugsson", va escriure Sánchez en un missatge al seu compte a la xarxa social Twitter.

Així, els grups parlamentaris del PSOE, Podem i Mixt van registrar una petició conjunta perquè el ministre comparegui davant el ple del Congrés i "doni explicacions sobre la societat que apareix al seu nom als papers de Panamà".

El president del grup d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va demanar a Soria que dimiteixi voluntàriament sense esperar les peticions formals de l'oposició. Tardà va afegir que "no em sorprèn gens" que apareguin noms de polítics del PP com el ministre Soria en els papers de Panamà.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va anunciar que el seu grup demanarà la compareixença al Congrés del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per explicar, entre altres aspectes, si dóna suport al ministre José Manuel Soria.