Obren judici oral contra un diputat de Podem per agredir policies

Enrique López va participar en uns aldarulls durant una protesta contra Israel a Gijón

12.04.2016 | 07:14

El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries començarà el proper 3 de maig el judici oral pels aldarulls del Teatre Jovellanos a Gijón el 2014 contra el diputat autonòmic de Podem Enrique López Hernández per un delicte d'atemptat, al costat de vuit persones més, entre les quals hi ha l'excoordinador local d'IU a Gijón Jesús Montes Estrada Churruca. Al diputat se li imputa així mateix una falta de lesions per agredir policies.
L'altercat es va produir entre un grup de manifestants i agents de la Policia Nacional davant del Teatre Jovellanos de Gijón, durant una protesta contra Israel i a favor del poble palestí, coincidint amb l'actuació del grup israelià Sheketak.
Precisament la condició d'aforat de López Hernández va derivar el cas cap al TSJA. Els altres acusats són, a més del diputat de Podem i de Churruca: Pablo Montes Gómez -fill de Churruca-, Pablo Fernández Gómez, Manuel Fernández Fernández, Misael González Suárez, José Luis García González, Segon Álvarez Muñiz i Juan José Mata Díez.
Segons la informació facilitada pel TSJA, el judici s'estima que es prolongui fins al pròxim 6 de maig. El primer dia serà destinat a qüestions prèvies, reproducció d'un vídeo i declaracions dels acusats, mentre que el segon serà el torn de la testifical del ministeri fiscal, de les acusacions particulars i la pericial d'aquestes. Ja el dia 5 de maig seran les defenses les que aportin els seus testimonis, que continuaran el dia 6, data en la qual presentaran també les proves pericials i es llegiran les conclusions del judici.
A tots els acusats se'ls considera indiciàriament responsables d'un delicte d'atemptat; i, en el cas de Montes Estrada, se li atribueixen dos delictes i dues faltes de lesions; a López Hernández una falta de lesions i a García González altres dues faltes de lesions.
La Fiscalia, per la seva banda, demana un any de presó per a Jesús Montes Estrada per dos delictes lesions. A Montes Estrada, així com a Enrique López, els demana dues faltes de lesions al primer i una al segon, per als que demana per a cadascuna de les faltes una multa d'un mes a raó d'una quota diària de vuit euros. A José Luis García li imputa altres dos per falta de lesions, de la mateixa quantia.
Per part de l'acusació particular de dos dels policies que van resultar lesionats, s'eleva a un any i mig la petició de presó pel delicte d'atemptat en el cas de Montes Estrada i García González.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema