L'anàlisi del material trobat per la Guàrdia Civil en el zulo descobert la setmana passada en un descampat de Ceuta, especialment un pendrive, confirma que aquest pertanyia a l'organització terrorista Daesh (també coneguda com a Estat Islàmic), possiblement a una cèl·lula antiga que els investigadors pensen que no està operativa en l'actualitat.

Fonts de la lluita antiterrorista han informat de les conclusions de l'anàlisi d'aquests documents, que acredita "cent per cent segur", segons les fonts, que es tracta d'un dipòsit de l'autodenominat Estat Islàmic. Els investigadors s'inclinen a pensar que es tractaria d'una estructura antiga, probablement no operativa.

La troballa del zulo, que contenia quatre armes curtes, dues subfusells i diverses armes blanques, a més del citat pendrive i una petita bandera amb símbols del Daesh, es va conèixer el passat 8 d'abril.

Al principi els investigadors van apuntar a la delinqüència comuna com l'origen més probable d'aquestes armes, però la presència de la banderola i la documentació recuperada del dispositiu USB han determinat finalment la seva vinculació amb el terrorisme gihadista.