La policia ha detingut a Rincón de la Victòria (Màlaga) a l'home que va subministrar armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que va matar cinc persones al gener de 2015 a París, han informat a EFE fonts de la lluita antiterrorista.

Es tracta d'un traficant d'armes de nacionalitat francesa, Antoine Denive, nascut a Sainte Catherine fa 27 anys i sobre el qual pesava una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats judicials franceses, ha concretat el Ministeri de l'Interior. Després de les investigacions dutes a terme a França i que han culminat en territori espanyol, les forces de seguretat han determinat que Denive abandonar França setmanes després dels atemptats de París per eludir l'acció policial.

El detingut, que ha estat arrestat al costat de dues persones de nacionalitat sèrbia i montenegrina relacionades amb el tràfic d'armes, va decidir instal·lar-se a la província de Màlaga per continuar amb les seves activitats il·lícites amb documentació falsa.

Denive va poder subministrar armes a Amedy Coulibaly, que va ser abatut per les forces de seguretat franceses després d'assassinar a sang freda a una policia municipal i quatre persones més en un supermercat jueu de París. Precisament, les forces de seguretat espanyoles van constatar que aquest terrorista havia estat dies abans, almenys el 2 de gener, a Espanya per acompanyar la seva dona i tres familiars a l'aeroport de Madrid perquè prenguessin un vol amb destinació a Istanbul.

Els investigadors han determinat que les activitats de Denive estaven relacionades amb individus d'origen serbi, que podrien haver facilitat el seu accés a armes i municions. En el registre domiciliari han estat intervinguts diferents documents falsos utilitzats pel detingut, un passaport europeu vàlid d'una altra persona, així com nombrosos efectes informàtics que estan sent estudiats.

El procés de cooperació judicial entre Espanya i França s'ha realitzat entre el Jutjat de Primera Instància de Lille (França) i el Jutjat d'Instrucció número quatre de Torremolinos (Màlaga), sobre la base del Procediment d'auxili judicial Europeu. Interior destaca que aquesta operació és fruit de l'excel·lent col·laboració entre els serveis policials i judicials espanyols i francesos, especialment pel que fa a la lluita contra el terrorisme gihadista i qualsevol altra forma delinqüencial que faciliti les seves activitats. Antoine Denive ha estat posat a disposició del jutjat central número sis de l'Audiència Nacional.