El?Suprem de Veneçuela declara inconstitucional la llei d'amnistia

13.04.2016 | 07:17

El Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) de Veneçuela va declarar «inconstitucional» la llei d'amnistia aprovada pel Parlament per alliberar diversos opositors presos, entre ells Leopoldo López, condemnat a gairebé 14 anys per la violència desfermada durant una protesta al febrer de 2014.
La decisió del màxim tribunal va ser publicada a la seva pàgina web quatre dies després que el president veneçolà, Nicolás Maduro, demanés a la Sala Constitucional una interpretació de la norma, sobre la qual el mandatari va assegurar que «mai» seria aprovada.
El tribunal considera que la llei d'amnistia beneficiaria els investigats, imputats o condemnats, ja siguin autors, determinadors, cooperadors immediats o còmplices, el que «en res condueix o col·labora a una reconciliació nacional sinó a una impunitat escandalosa en detriment de la moral pública».
El secretari executiu de l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD), Jesús Torrealba, va lliurar al Consell Nacional Electoral (CNE) una mica més de 2.000 signatures per poder iniciar el procés de convocatòria del referèndum per revocar el mandat del president Nicolás Maduro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema