La periodista Empar Moliner s'ha defensat aquest dimarts de les crítiques rebudes per haver cremat un exemplar de la Constitució espanyola a la seva secció d''Els Matins' de TV3, dilluns passat. Després d'un comunicat de disculpa de la televisió pública i que el CAC anunciés que analitzarà d'ofici l'espai, Moliner ha considerat que va ser 'pertinent' cremar la Constitució quan l'ànim era denunciar precisament que 'hi ha gent que no es pot escalfar' per l'anul·lació del Decret de pobresa energètica per part del TC.

La periodista ha considerat positiu que es parli de la qüestió 'fins i tot si ha molestat i ofès gent' i ha lamentat que la Constitució sigui avui 'com la Casa Reial als anys 90'. En una entrevista a RAC1 aquest dimarts al matí, Empar Moliner ha sostingut que la Constitució espanyola ha 'agafat el relleu' del què era la família reial als anys 90, 'quan no se'n podia fer broma'.

La Carta Magna, ha dit l'escriptora i periodista, 'és el nou text sagrat' i ha admès també que si en lloc d'il·lustrar la seva crítica al Tribunal Constitucional com ho va fer s'hagués limitat a expressar-ho en paraules ('Si les famílies que no tenen llum i gas no es poden escalfar perquè el TC ho prohibeix, ho hauran de fer cremant la Constitució'), no s'hauria aixecat tanta polseguera.

Amb tot, però, ha assegurat que no es penedeix del què ha passat perquè 'és molt bèstia que no estiguem fent res per aquesta gent perquè el TC ens ho prohibeix', ha justificat. En aquest sentit, Moliner ha demanat a 'tots aquells polítics que s'han queixat' que es pronunciïn sobre la prohibició del Decret de pobresa energètica, i s'ha dirigit als 'no sobiranistes' per demanar-los si 'és més important un cop més defensar la Constitució o aquestes persones' (que pateixen pobresa energètica).

Munté recolza l'escriptora

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha denunciat aquest dimecres al matí en una piulada a Twitter que no hi ha "res més ofensiu que un govern entengui que impedir talls energètics a persones vulnerables és inconstitucional", en referència a la polèmica generada per la intervenció de l'escriptora Empar Moliner al programa 'Els Matins'.

La vicepresidenta ha acabat la seva piulada amb la frase "Bon dia @emparmoliner", en clar suport a l'escriptora.