L'empresari Alejandro Pons Dols ha arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció en què reconeix que va pagar més de 31.000 euros al Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) per finançar les seves campanyes electorals. Pons ha presentat aquest escrit després que altres empresaris confessessin també pagaments irregulars a la formació política. Va ser el cas de l'empresari Enrique Ortiz, propietari d'Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras, integrat en el Grup Cívica, i el seu subordinat José Francisco Bevià.

Ortiz va expressar la seva conformitat amb els fets descrits per Anticorrupció i el PSPV, personat com a acusació popular, i va reconèixer haver abonat 348.115 euros a la formació popular per a l'organització de les campanyes de les eleccions generals de 2008. La Fiscalia ha demanat rebaixar les penes d'Ortiz i Bevià a un any i tres mesos de presó per a cada un.

Ara són els advocats de l'empresari Alejandro Pons qui han modificat l'escrit de defensa del seu client en el sentit d'admetre els fets que són objecte d'acusació per part del Ministeri Públic i l'acusació popular i pels quals el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va obrir judici oral el passat 26 de febrer.

Un any i nou mesos

En l'escrit, l'acusat es mostra d'acord amb que se li imposi un any de presó per un delicte de falsedat en document mercantil i altres nou mesos de presó per tres delictes electorals, al costat del pagament de multes amb l'aplicació de les circumstàncies atenuants de confessió tardana i dilacions indegudes.

Pons sol·licita el suport de les acusacions perquè se li concedeixi el benefici de suspendre l'execució de les penes de presó, alhora que explica que ha aportat un aval bancari per un import de 43.600 euros respecte les responsabilitats pecuniàries.

En concret, la Fiscalia assenyalava que la companyia Piaf S.L. per decisió dels seus consellers Antonio i Alejandro Pons Dols va lliurar al PPCV el 2007 un total de 26.912 euros i altres 4.400 euros el 2008.

L'empresa de la trama Gürtel Orange Market va elaborar diverses factures per donar cobertura al lliurament sota conceptes «inveraços» sobre tanques publicitàries i publicitat. «Orange Market va elaborar la segona factura, que no va arribar a entregar malgrat que sí en va rebre el pagament», afegeix en el seu escrit provisional d'acusació.