El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va negar tenir cap vincle amb l'empresa UK Lines Limited, com va publicar El Confidencial, que assegurava que, segons el registre mercantil del Regne Unit, figurava com a secretari abans que s'inscrigués el 1992 a Bahames i fins el 1997.

Soria va assegurar que aquesta empresa «és cent per cent britànica», amb seu a Londres i mai ha estat radicada en un paradís fiscal, i que, a més, ni ell ni ningú de la seva família «ha tingut relació d'accionista, de soci ni de direcció». El ministre va afegir que la relació amb aquesta empresa era comercial perquè s'encarregava de la consignació dels vaixells enviats des de Canàries per a l'empresa familiar, la consignatària Oceanic Lines.

En ser preguntat també pel motiu pel qual, segons El Confidencial, figura el seu pare en l'esmentat registre mercantil del Regne Unit com el propietari del 50 per cent de les accions d'aquesta empresa, Soria va afirmar que aquesta companyia era «cent per cent d'un accionista que no té res a veure amb la família».

El diari digital i La Sexta van publicar que Soria va figurar com a administrador, durant uns mesos de 1992, en una empresa anomenada UK Lines Limited i que va ser inscrita a Bahames pel despatx panameny Mossack Fonseca, al que el ministre va respondre limitant la seva relació amb aquesta empresa a la «comercial». Ahir, dos mitjans afirmaven que una empresa del mateix nom va figurar en el registre mercantil britànic entre 1991 i 1997, amb Soria com a secretari.

En un altre ordre de coses, el cantant i presentador Bertín Osborne va reactivar una societat offshore a l'octubre de 2015, tot just un mes després d'estrenar a TVE el seu programa d'entrevistes. El cantant va explicar que va reactivar l'empresa per poder afrontar els últims pagaments que tenia pendents amb la Hisenda espanyola, 1,6 milions.