Una comissió parlamentària va decidir que hi ha raons jurídiques per iniciar un judici polític contra la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, de manera que el tràmit passarà ara a la seva propera fase, en el ple de la Cambra de Diputats. La decisió, que suposa un nou pas cap a un possible judici amb la intenció de la destitució de Rousseff, va ser presa per 38 vots a favor i 27 en contra, en una comissió formada per 65 diputats que va analitzar les acusacions contra la mandatària durant onze sessions.

L'anunci del resultat va ser rebut amb una ovació pels diputats opositors, que van agitar banderes brasileres, van cridar «fora Dilma» i van entonar l'himne nacional enmig d'un cor oficialista que els acusava de «colpistes».

Per part seva, la mandatària brasilera va acusar el vicepresident Michel Temer de ser «un dels caps de la conspiració» que, segons la seva opinió, es gesta per intentar retallar el seu mandat per mitjà d'un judici per a la seva destitució. «Han caigut les màscares dels colpistes», va afirmar Rousseff, que va al·ludir a un àudio divulgat per Temer per error, en el qual el vicepresident sembla donar com un fet la destitució de la mandatària.