La UE només ha reubicat 1.145 refugiats dels 160.000 compromesos

Àustria confirma que a partir de l'1 de juny introduirà controls fronterers amb Itàlia

13.04.2016 | 07:17

La Comissió Europea (CE) va demanar als països membres en un informe un «increment dràstic dels seus esforços per a la reubicació» de demandants d'asil, ja que en les últimes setmanes només s'han produït 208 trasllats dels 6.000 fixats com a objectiu per a l'abril. En total, el nombre de refugiats reubicats des de Grècia i Itàlia puja a 1.145 persones (615 des de Grècia i 530 des d'Itàlia).
«La CE demana als Estats membres que augmentin dràsticament els seus esforços per a la reubicació per tal d'alleujar la urgent situació humanitària a Grècia i evitar el deteriorament de la situació a Itàlia, on els fluxos migratoris estan augmentant», indica el segon informe de l'Executiu comunitari en aquest àmbit.
Brussel·les va recordar que l'objectiu fixat el març passat, quan va publicar el seu primer informe, era aconseguir «almenys 6.000» reubicacions a mitjans d'abril, i que en lloc d'això, només s'han produït 208 nous trasllats, dels quals són responsables «només uns pocs estats membres i països associats».
La UE es va comprometre l'any passat a distribuir entre els Estats membres des de Grècia i Itàlia 160.000 persones. Els països d'acollida dels 615 refugiats traslladats des de Grècia han estat: França (242), Finlàndia (111), Portugal (89), Holanda (48), Alemanya (37), Luxemburg (30), Romania (15), Irlanda (10), Estònia (7), Xipre, Letònia, Lituània i Malta (6 cadascun) i Bulgària (2).
Els Estats membres que han acceptat els 530 demandants des d'Itàlia han estat: França (137) Finlàndia (135), Portugal (92), Holanda (50), Suècia (39), Bèlgica (24), Alemanya (20), Espanya (18) i Malta (15).
Segons la CE, el progrés en conjunt és «insatisfactori», ja que en la reubicació l'avanç ha estat «petit» des de mitjans de març, tot i que s'ha produït un «bon progrés en els reassentaments», cosa que segons Brussel·les es deu en part a l'acord entre la UE i Turquia.
Per part seva, el Govern austríac va confirmar que a partir de l'1 de juny, com a molt tard, introduirà controls fronterers reforçats en el pas alpí de Brennero, el que va despertar crítiques d'Itàlia i de la Comissió Europea (CE).
El canceller federal austríac, Werner Faymann, va assenyalar que els controls en aquest important nus viari no eren desitjables, però són «un pas necessari» davant «un possible augment del nombre de refugiats». Acollir immigrants sense límit ni control d'identitat «no és possible», va afegir el cap del Govern austríac.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy no és investit en primera votació

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Els diputats d´Unidos Podemos abandonen l´hemicicle en protesta per les acusacions d´Hernando

Pastor no els dóna rèplica després que Hernando els acusés de "posar-se a la venda de dictadors i...

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

Menys del 5% dels parlamentaris han donat suport a la declaració promoguda per l'ecosocialista...

Puigdemont no anirà a la conferència de presidents per negociar el nou finançament

El president ha acusat Rajoy de ser 'cínic' per oferir com un pacte el que és una obligació

Homs adverteix a Rajoy que té a les seves mans obrir el diàleg

El portaveu de PDECat al Congrés ha reiterat que "no hi ha marxa enrere en el procés català"

Un nen de 9 anys, ferit greu al ser apunyalat al carrer pel seu oncle a Santa Coloma de Gramenet

L'agressor es troba detingut pels Mossos d'Esquadra en un centre psiquiàtric

Enllaços recomanats: Premis cinema