Una signatura del ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria, que apareix en un document de l'empresa UK Lines, desmunta la versió que el mateix Soria va donar per negar la seva vinculació amb aquesta empresa offshore. Segons La Sexta i El Confidencial, aquest document, que data del 1990, acredita que Soria va ser secretari d'aquesta empresa, un fet que el ministre d'Indústria havia negat. El polític canari ja havia garantit ahir que ha tributat «tot» el que va heretar, en referència a la possible vinculació amb una companyia fundada pel seu pare, UK Lines, una societat britànica dedicada a la consignació de vaixells.

Preguntat si sabia per què apareix com a secretari d'UK Lines entre 1991 i 1997, va reiterar que «absolutament no», en les segones declaracions sobre aquest assumpte al Congrés en tot just 12 hores.

El titular d'Indústria en funcions també apareix com a administrador d'una altra societat anglesa, Oceanic Lines, al seu torn consignatària de vaixells que, segons ell, va ser creada per la seva família el 1997 per prestar aquest servei al Regne Unit en substitució de UK Lines. A més, va mantenir que l'empresa familiar Oceanic Lines «mai» va tenir relació amb Panamà i que sí que va estar vinculada a molts altres països llatinoamericans, així com que és «perfectament legal» combinar la tasca d'administrador amb l'exercici de càrrecs públics.

El bufet panameny Mossack Fonseca va assegurar ahir que està «àvid i disposat» a col·laborar amb la Fiscalia de Panamà, que va registrar les seves oficines, i va afirmar que «en aquest cas, l'únic crim comès ha estat en contra d'ells». La Fiscalia Especialitzada Contra la Delinqüència Organitzada de Panamà continua avui el registre iniciat ahir de la seu de la companyia i filials del grup i de Data Center Internacional de l'empresa telefònica que li dóna suport informàtic, d'acord amb la informació oficial.