Nacions Unides va informar ahir que un empleat de l'organització roman captiu a la regió de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, i va dir que eutiliza tots els canals per buscar el seu alliberament immediat.

L'ONU va expressar la seva «profunda preocupació» a través del seu portaveu Stéphane Dujarric, que va dir que segons la informació disponible l'empleat retingut està sent «ben tractat».

Dujarric, que a penes va oferir detalls, va dir que les Nacions Unides «ha mobilitzat tots els canals per assegurar el seu alliberament immediat i incondicional» i va demanar a totes les parts, inclosos els mitjans, respecte a aquesta «sensible fase de la discussió sobre el seu alliberament».

Donetsk és una de les àrees d'Ucraïna sota control dels separatistes prorussos i l'ONU porta a terme en aquesta zona operacions humanitàries per donar suport a la població civil.

Dos anys de conflicte

El conflicte a l'est d'Ucraïna s'arrossega fa ja gairebé dos anys i, segons dades de l'ONU, s'ha cobrat més de 9.000 morts, entre civils i combatents.

Al febrer de 2015, amb la signatura dels Acords de Minsk, es va donar inici a un procés d'arranjament que, si bé ha aconseguit millores espectaculars, no ha aconseguit posar fi totalment a les hostilitats.