La Comissió Suprema per a les Negociacions (AMB), la principal aliança opositora siriana, va definir com «una farsa» les eleccions parlamentàries d'ahir a Síria i van denunciar que els comicis només busquen enfortir al règim i descarrilar el procés negociador. «El règim d'Assad farà el que pugui per poder descarrilar el procés polític. Aquestes eleccions es van organitzar per soscavar les negociacions de pau», va afirmar el portaveu de la CSN, Salem A Meslet, en un comunicat. El portaveu i la delegació negociadora de la CSN es troben a Ginebra on es van reunir amb el mediador per a les negociacions de pau per al conflicte sirià, Staffan De Mistura, que ahir va reprendre la tercera ronda d'aquest procés diplomàtic. «Aquestes eleccions no són reals. En comicis reals, la veu del poble es pot sentir. El poble sirià ha dit durant cinc anys que el que vol és ser lliure en una Síria democràtica», va afegir l'Meslet.

El portaveu va explicar que les úniques eleccions vàlides seran aquelles que segueixen el que estableix la resolució 2254 del Consell de Seguretat de l'ONU, que són els comicis que s'hauran de celebrar després d'un període de transició en el país àrab. «Les actuals eleccions no poden representar la totalitat del poble sirià atès que només se celebren a les zones controlades pel règim, de manera que el resultat serà el que el règim vulgui», va afirmar. El líder opositor va insistir que els únics comicis vàlids seran els que sorgeixin de l'acord assolit entre les parts, pel que ha reiterat el suport de la CSN al procés negociador afavorit per l'ONU.

Segueixen els combats

Paral·lelament, almenys 34 soldats i paramilitars lleials al règim sirià i 42 jihadistes del Front Al-Nusra (filial d'Al-Qaida) i milícies afins van morir dimarts en uns enfrontaments registrats a la perifèria sud d'Alep, va informar l'Observatori Sirià de Drets Humans.