Els partits polítics esgoten els seus últims cartutxos per intentar fer una majoria suficient de cara a la investidura amb la vista posada en la nova ronda de consultes amb els grups parlamentaris convocada pel Rei per a l'última setmana d'abril, al límit del termini legal per a formar govern.

A l'espera del que pugui dir avui a Conca el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, en el seu primer acte públic després de conèixer aquesta nova ronda de consultes de Felip VI, el PSOE i Podem van seguir ahir llançant-missatges per intentar llimar asprors i tancar un acord d'última hora que eviti la dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions per al 26 de juny. Pedro Sánchez va advertir a Pablo Iglesias que «el temps de descompte» es va acabar i és el moment de inclinar-se per la seva investidura o «donar una segona oportunitat» a Mariano Rajoy perquè segueixi al capdavant de la Moncloa.

«Li dic a Iglesias que el temps de donar voltes s'ha acabat. Ha de decidir un govern del canvi o eleccions, i quan prengui aquesta decisió, que pensi en els seus votants, perquè li van donar un mandat molt clar que és posar fi al Govern de Rajoy», va dir Sánchez en declaracions a Telecinco. Tot i que Podem manté la seva negativa a donar suport a Sánchez si no s'inclina per un govern a la valenciana, el líder socialista va subratllar que «va a estendre la mà» fins a l'últim minut a Ciutadans i Podem per arribar a la ronda de consultes del Rei amb el seu suport.

Proposta de Podem

Podem, que avui comença la consulta a les bases perquè es pronunciïn sobre un hipotètic suport a un govern del PSOE amb Ciutadans, va demanar a Sánchez que «es convenci» que si opta per una executiu d'esquerres en lloc d'un amb Ciutadans , podria haver un acord «en qüestió d'hores».

Íñigo Errejón va assegurar que «els números donen» perquè hi hagi un govern a la valenciana i seria la solució per evitar les eleccions.