El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha valorat aquest divendres com a "molt coherent" la decisió de José Manuel Soria de renunciar a les seves funcions de ministre i ha opinat que, després d'haver deixat aquest lloc, ja no compareixerà dilluns davant de la Comissió d'Indústria, com estava previst.

"És una decisió molt coherent, José Manuel Soria ha exercit l'activitat política de manera exemplar i vull reconèixer-li, com a vicesecretari d'Organització, el nostre agraïment", ha dit en una entrevista en 'Los Desayunos de TVE', recollida per Europa Press.

Respecte si Soria explicarà o no la seva aparició en societats 'offshore', el dirigent popular ha opinat que, tot i que no acudeixi al Congrés, segurament trobarà alguna forma d'explicar-se.

Maillo ha destacat que Soria ha renunciat per haver comès "errors d'explicació" després de figurar com a administrador de societats en paradisos fiscals, no per cap irregularitat, de manera que el PP "no qüestiona per a res la seva honorabilitat".

Soria va aparèixer en primer lloc com a administrador, durant dos mesos del 1992, d'una societat a les Bahames amb la qual va negar tenir cap vinculació. Tot i això, aquest dijous es va saber que una empresa familiar, Oceanic Lines, va tenir com a accionista majoritari una societat a Jersei en la qual Soria figurava també com a administrador.

Així, el PP va donar suport a inicialment a l'ara exministre, però Maillo ha reconegut que al llarg dels dies hi ha hagut "un degoteig, una suma d'informacions".