La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va reclamar que s'arribi «fins al final» en la investigació judicial de Manos Limpias, una organització que està en unes mans que, va dir, «potser no estan tan netes». La consellera de Presidència va apel·lar a acabar amb «la judicialització del debat de les idees» que, segons la seva opinió, ha practicat Manos Limpias.

Paral·lelament, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assenyalar que «sembla que les mans no estaven tan netes». El també líder de Podem a Aragó va recordar que Manos Limpias no només va acusar Podem d'estar finançat «gairebé des de l'infern» i de coses diverses que han estat arxivades sistemàticament pel Tribunal Suprem, sinó que també ha acudit a querellar-se o demandar davant els tribunals coses «tan pintoresques» com Los Lunis «per foment de l'homosexualitat».

Allò important, per a Pablo Echenique, és que aquest tipus de calúmnies que es difonen des de sectors «cavernaris» de la societat no acabessin «a la boca de líders polítics de partits molt majoritaris», ja que el més greu no és el que una organització com Manos Limpias pugui fer «des del surrealisme», sinó que aquestes calúmnies puguin acabar «en un nivell al qual mai haurien d'haver arribat».

En un altre ordre de coses, la demanda que un veí de Vilanova i la Geltrú va presentar al gener davant de la Fiscalia Superior de Catalunya contra Manos Limpias es presentarà en breu davant dels jutjats de la capital del Garraf. L'escrit, amb el suport de 10.000 signatures, demanava al ministeri públic que investigués les activitats «suposadament sindicals» de Manos Limpias.

Segons l'escrit, Manos Limpias incompleix les seves funcions com a sindicat i, a més, hauria falsejat documentació interna com els comptes anuals o les actes de les assemblees i les juntes de govern.