Localitzen set persones mortes a l'edifici ensorrat a Tenerife

El equips de rescat van trobar ahir tres víctimes i es creu que ja no hi hauria cap més desparegut

17.04.2016 | 00:00
Imatges dels equips de rescat buscant les persones desaparegudes.

Els equips de rescat que des de dijous treballen entre la runa de l'edifici d'habitatges que es va ensorrar a la localitat turística de Los Cristianos, al sud de Tenerife, s'han trobat de moment els cadàvers de set víctimes de quatre nacionalitats. Tres d'elles van ser localitzades ahir. Són quatre dones, dos homes i un tercer pendent del'examen forense. Es creu que no hi hauria cap més desaparegut.
L'edifici, de cinc plantes i en què residien 28 veïns, es va ensorrar per causes que s'investiguen. Entre els sis morts fallecidos confirmats oficialmente perquè el setè estava pendent de confirmar, hi hauria dues españolas, un italià, una italiana, una marroquí i un finlandèss.
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha visitat els darrers dies dies la zona on hi ha 83 membres de la Unitat Militar d'Emergències. El Cabildo de Tenerife i nombrosos ajuntaments de l'illa han declarat tres jornades de dol pel succés.Els reis d'Espanya han expressat en un telegrama a l'alcalde d'Arona, José Julián Mena, el seu, afecte, solidaritat i suport a les famílies de les víctimes.
Fins ahir tan sols s'havia facilitat la identitat d'una de les mortes, Flor González González, d'uns 70 anys, natural d'Avilés , que va ser la primera víctima mortal rescatada. L'endemà es va localitzar a la segona víctima, una dona, i a les deu del vespre hores es van trobar els cossos d'un home i una altra dona.
Aquest dia, quatre persones més que en principi tampoc estaven localitzades van ser trobades sanes i salves, ja que no es trobaven en els seus habitatges quan es va ensorrar l'immoble. Ahir de matinada va aparèixer el cos sense vida d'un altre home, a les deudel matí es va localitzar una dona i la setena víctima a tres quarts de set de la tarda.
Familiars de les víctimes són atesos per un equip de 35 psicòlegs que, com la resta de l'operatiu, treballa des de dijous a les tasques d'ajuda i assistència.
La filla de Flor González s'ha dirigit als periodistes que segueixen les tasques per transmetre l'agraïment a les més de 200 persones que componen l'equip de salvament.
De moment no es descarta cap hipòtesis sobre les causes de l'ensorrament. Quatre edificis colindants han estat desallotjats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema