El líder del PSOE, Pedro Sánchez, creu que la renúncia de Soria ha "ensenyat el camí" a Mariano Rajoy, per la qual cosa ha tornat a demanar a Pablo Iglesias que "no segueixi bloquejant el canvi". El líder socialista, que s'ha preguntat "quins arguments es necessiten més per posar fi al govern de la vergonya i donar pas a un govern de canvi exemplar i un govern social", ha renovat la seva promesa de reivindicar "fins a l'últim minut" la unió de "les tres forces polítiques del canvi (PSOE, Podem i Ciutadans)".

"Per mí el canvi avui és més ncessari que mai; no pot esperar" va declarar el líder socialista, quie ha senyalat que "la història del PP amb la corrupció és com una sèrie policiaca: cada setmana hi ha un nou capítol".

La unió de forcer serviria per a Sánches per recuperar la universalitat de la sanitat pública, pujar el salari mínim interprofessional, derogar la reforma laboral aprovar un nou Estatut dels Treballadors o "revitalitzar" la Llei de Dependència.

Per la seva banda, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va considerar ahir a Bilbao que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, encara "està a temps" d'acceptar l'oferta "sincera" de pacte per formar un Govern de canvi de Podem i les seves confluències.

"Crec que encara estan a temps d'acceptar aquesta proposta sincera, programàtica coherent i numèricament viable que Podem i les confluències li hem fet a Pedro Sánchez", va remarcar.

Sobre una possible unitat d'acció de Podem amb l'esquerra abertzale, Echenique ha reconegut que Podem té "punts en comú amb l'esquerra abertzale en el social i discrepàncies en la part territorial".

Consulta de Podem

Podem, entretant, continua la consulta a les seves bases sobre si volen un "govern basat en el pacte de Rivera i Sánchez" o si estan "d'acord amb la proposta de govern de canvi que defensa Podem, En Comú i En Marea".

Gairebé 200.000 persones van participar en aquesta consulta, que havia d'acabar a mitjanit, la qual cosa suposa més del 50 % del cens i una participació molt superior a la dels 112.000 que van votar en l'assemblea fundacional de Vistalegre.

La direcció de Podem, que s'ha bolcat a cridar a la participació a través de vídeos i missatges a les xarxes socials, es va mostrar satisfeta amb la participació.