El 88,23% dels simpatitzants de Podem que han votat en la consulta celebrada entre dijous i dissabte passat per fixar la seva posició en la recta final de les negociacions rebutgen que el partit morat permeti un govern basat en el pacte entre PSOE i Ciutadans. A més, el 91,79% dels participants està a favor de seguir apostant per formar un Executiu de coalició 'a la valenciana', sense el partit d'Albert Rivera.

Així ho ha anunciat el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, en la roda de premsa que ha oferta a Saragossa per informar dels resultats de la consulta, en què han participat un total de 149.444 inscrits de Podem, una xifra rècord en els processos interns que ha celebrat la formació.

Aquests 149.444 inscrits que han participat en la consulta representen el 37% dels 393.538 simpatitzants que eren cridats a votar --els que s'havien registrat abans del 2 d'abril, quan el líder de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar la consulta--. Tot i això, els participants suposen el 72% del cens de simpatitzants "actius" --un total de 204.906-- que el partit morat ha començat a comptabilitzar ara amb l'objectiu de conèixer la participació "sobre una base real".