Dos alts càrrecs de la Conselleria de Sanitat de la Xunta de Galícia han estat citats a declarar com a investigats en la primera causa judicial que se segueix a Espanya contra una Administració per retardar tractaments a sis pacients amb hepatitis C que van morir a Galícia entre 2014 i 2015. La Fiscalia de Santiago de Compostel·la els atribueix dos delictes d'homicidi per imprudència greu professional.

La Fiscalia portava des de març de 2015 investigant al Servizo Galego de Saúde (Sergas) per les restriccions i retards imposats a l'hora d'autoritzar l'aplicació efectiva dels nous tractaments apareguts per tractar pacients amb hepatitis C i al gener va decidir derivar el tema al jutjat, de manera que des d'aleshores el fiscal i el jutge d'Instrucció número 3 de Santiago, Andres Lago Louro, investigaven el cas.

Fruit de les primeres investigacions, el fiscal va concloure que els responsables eren dos alts càrrecs de la Conselleria de Sanitat de la Xunta de Galícia, el que va ser director d'Assistència Sanitària de la Xunta Félix Rubial Bernárdez (ara és gerent de l'àrea de Vigo) i la subdirectora general de Farmàcia, Carolina González-Criado Mateo. La Fiscalia els acusa d'un delicte d'homicidi imprudent i ha demanat al jutge que obri judici oral.