L'alcalde de Granada i la regidora d'Urbanisme presenten la dimissió

El president provincial del PP?també renuncia en ser una exigència de Torres Hurtado per deixar el càrrec

19.04.2016 | 07:13
L'alcalde de Granada i la regidora d'Urbanisme presenten la dimissió

L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado, i la regidora d'Urbanisme, Isabel Nieto, que van ser detinguts dimecres passat per la seva presumpta implicació en una trama de corrupció urbanística, van presentar la seva dimissió.
Així ho va donar a conèixer el president provincial del partit, Sebastián Pérez, que va presentar també la seva renúncia com a tinent d'alcalde i número dos de l'Ajuntament a petició del primer edil. Es tracta, va explicar, de la condició que Torres Hurtado va posar a la direcció estatal del partit a canvi de la seva dimissió i de la de la regidora, que fa uns dies van ser suspesos de militància.
«És una condició que no entenc ni en el personal ni en el polític però que respecto, i com el primer per a mi és Granada i el meu partit, he presentat també la meva renúncia sense tenir absolutament res a veure amb cap trama de corrupció», va assenyalar.
Torres Hurtado va assegurar que va presentar la seva renúncia per garantir la governabilitat a l'Ajuntament i va considerar que la seva dimissió deixa sense arguments l'oposició per registrar una moció de censura.
En aquest sentit, Ciutadans considera que la dimissió de l'alcalde de Granada arriba «tard i malament» i va rebutjar que segueixi governant el seu equip l'Ajuntament. El partit d'Albert Rivera va assenyalar que el consistori granadí no pot estar en mans de l'equip de Torres, que «només ha reaccionat» quan Ciutadans s'ha mogut en trencar les seves relacions amb el PP després de la detenció de l'alcalde la setmana passada.
Els grups municipals del PSOE i Ciutadans havien arribat a un principi d'acord per promoure una moció de censura per apartar l'alcalde del càrrec. La direcció estatal del PP va demanar «coherència» a Ciutadans i que permeti que segueixi havent-hi un alcalde popular al capdavant del consistori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema