Un home de nacionalitat marroquina va ser detingut a Palma per la Policia per intentar captar menors per integrar-los a les files de l'organització terrorista Estat Islàmic. El detingut, de 26 anys i resident a la capital balear, serà interrogat demà per la titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, per mitjà d'una videoconferència des del jutjat de guàrdia de Palma.

Després d'un escorcoll que va durar gairebé cinc hores, el detingut, que ocultava el seu cap amb un jersei, va sortir, emmanillat i custodiat per dos policies amb passamuntanyes, de l'edifici on viu amb la seva família. Els policies van introduir el jove en un cotxe de color gris, al qual van seguir diversos furgons, alhora que veïns increpaven el detingut i li deien amb indignació «Destapa't la cara».

L'operació policial es va portar a terme cap a dos quarts de vuit del matí i durant la mateixa es van congregar diversos centenars de persones als voltants de l'edifici.

Segons van assegurar membres de la comunitat marroquina establerts al barri, el detingut «no freqüenta la mesquita», encara que sí hi anaven amb regularitat els seus pares.

Segons la versió de diversos veïns, el jove resideix amb els seus pares i tres germanes en un humil pis al qual es van traslladar fa aproximadament un any des d'un altre barri situat a la perifèria de Palma, i el cap de família intenta guanyar-se la vida «amb treballs senzills que va trobant», com la recollida de ferralla.

L'arrestat, va explicar el Ministeri d'Interior, «suposava una clara amenaça per a la seguretat nacional» i utilitzava les xarxes socials per reclutar activistes.

Durant l'operatiu, la policia va requisar material informàtic i petites quantitats de drogues al presumpte gihadista marroquí, va assenyalar la delegada del Govern a Balears, Teresa Palmer, que va afegir que l'operació continua oberta. Va destacar que el detingut tenia «estrets contactes amb acreditats responsables terroristes a Síria» i que «incendiava les xarxes socials» a favor de la causa gihadista.