Unes 20.000 persones s'han quedat sense llar a causa del terratrèmol de magnitud 7,8 en l'escala de Richter a l'Equador, va explicar el canceller d'aquest país, Guillaume Long. El ministre va assegurar que el país està en plena fase de rescat de supervivents i morts entre les runes del terratrèmol i va afegir que 654 integrants d'equips de rescat han arribat al país, tot i que aquesta xifra podria arribar en poques hores als 800, fet que va considerar molt positiu.

El ministre de Defensa, Ricardo Patiño, va explicar que la xifra de morts es va elevar a 443 i la de ferits a 4.027, i va parlar de 231 desapareguts després de la catàstrofe.

El president dels EUA, Barack Obama, va telefonar el seu homòleg equatorià, Rafael Correa, per expressar el seu condol pel terratrèmol que va sacsejar dissabte aquest país i va prometre que farà «tot el possible» per ajudar a la recuperació del país després del desastre. El Departament d'Estat va anunciar que un equip de l'Agència per al Desenvolupament Nord-americà (Usaid) va arribar a l'Equador per ajudar en la distribució d'ajuda d'emergència a la població afectada.