Aguirre: «Si Montoro estigués en un país anglosaxó hauria dimitit»

21.04.2016 | 07:20

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va opinar que si el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, estigués «en un país anglosaxó» hauria dimitit després de les filtracions de declaracions de la renda de polítics com ella mateixa o l'expresident José María Aznar. Arran de la filtració d'una suposada declaració complementària, Aznar va anunciar que presentaria una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat per revelació de dades tributàries després de rebutjar rotundament que es posi en dubte el compliment de les seves obligacions fiscals.
Aguirre, que va denunciar la filtració de la declaració de la renda en el seu primer any fora de la política durant la passada campanya de les autonòmiques i municipals, va destacar que en alguns casos el que ha canviat són els «criteris» d'Hisenda sobre les persones que decideixen tributar a través de societats per algunes activitats, com les col·laboracions escrites o els llibres.
En tot cas, va explicar, un assessor li va aconsellar que no tributés a través d'una societat per aquest canvi de criteri, consell que ella va seguir. «Si no li hagués fet cas, m'hagués permès estalviar-me 50.000 euros», va explicar.
El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va asseverar que Cristóbal Montoro ha estat «un magnífic» ministre d'Hisenda al qual «li ha tocat enfrontar-se» amb els comptes públics «en els moments de major dificultat».
Rajoy no va voler respondre a les declaracions d'Aguirre, tot afirmant que «no he sentit aquestes declaracions i, per tant, no caure en la frivolitat de parlar d'oïdes». No obstant això, va recordar que Montoro és «un dels responsables» de la «importantíssima» reducció del dèficit públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema