La demòcrata Hillary Clinton i el republicà Donald Trump van ser els triomfadors en unes primàries a l'estat de Nova York en què va quedar clar que mentre l'exsenadora compta amb el suport del partit, el polèmic magnat tem quedar-se sense la nominació en la convenció republicana.

La victòria de Clinton va ser tan ajustada com preveien les enquestes i amb més del 90% dels vots escrutats, Clinton aconseguia amb el 57,6% dels vots imposar-se al seu rival, el candidat nascut a Brooklyn Bernie Sanders, que va obtenir un el 42,4% de paperetes. Encara que Sanders va aconseguir mobilitzar bona part dels votants més joves, Clinton va aconseguir fer-se amb el vot clau en un estat tan divers com Nova York, això és, dones, hispans i afroamericans.

Per la seva banda, Trump va obtenir un enorme avantatge (60,2% dels vots) a molta distància de John Kasich i Ted Cruz, però va mostrar obertament la seva por que guanyar més delegats que els seus companys no sigui suficient per aconseguir la nominació a la Casa Blanca. Trump va deixar clar que usarà la carta de la superioritat numèrica i treurà legitimitat democràtica al contrincant que intenti derrotar-lo en la convenció gràcies a la derivació de vots dels precandidats que vagin retirant-se de la contesa.