El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que sense «cap dubte i amb tota la claredat» dijous es va equivocar en personalitzar les seves crítiques en un periodista i va afirmar que «quan un s'equivoca ha de disculpar-se». «És un error que algú que aspira a ser candidat a la Presidència del Govern comenti o jutgi la feina que fa un redactor», va admetre, tot assenyalant que «això ho han de jutjar els seus lectors o, en tot en cas, altres professionals de la premsa».

Segons va explicar, «el redactor és la baula feble i això va ser un error». «Està bé que jo pugui manifestar la meva opinió sobre els propietaris dels mitjans de comunicació que condicionen línies editorials, això és just, però no està bé que jo digui això i personalitzi amb un redactor al qual, a més, tinc estima», va afegir.

El Govern va recordar al secretari general de Podem que «tots els demòcrates» i «molt especialment» els que tenen responsabilitats públiques, «estan compromesos amb el sistema de llibertats» i, entre elles, amb la llibertat de premsa i d'opinió.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va emmarcar les crítiques de Pablo Iglesias a la premsa en la filosofia política de Podem i va advertir que, «quan l'apreten una mica», mostra les «bones arts del chavisme» i li «surt el que porta a dins».

En un altre ordre de coses, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va afirmar que l'Estat es dirigeix a unes eleccions i que, tot i que creu que hi haurà un resultat similar als anteriors comicis, espera que s'imposi el «sentit comú» per formar un Govern que faci front als «problemes».

En una conversa informal amb el seu homòleg holandès i president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, les imatges de la qual van ser difoses pels serveis audiovisuals de les institucions de la UE (EbS), De Guindos es mostra convençut que «no hi ha marge» per aconseguir un consens entre els partits que eviti una nova convocatòria a les urnes.

En aquest sentit, el Rei tancarà a la tarda de dimarts amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i PP, Mariano Rajoy, la seva tercera ronda de consultes polítiques, la que permetrà convocar noves eleccions davant la falta de consens per a un candidat a la investidura, llevat que hi hagi un acord d'última hora. La Casa del Rei va comunicar el calendari de reunions amb els dirigents de catorze partits amb representació parlamentària, tots excepte ERC i Bildu.