El president dels Estats Units, Barack Obama, va afirmar que el Regne Unit és «més fort» si roman dins de la Unió Europea (UE), alhora que va defensar que si aquest país s'aïlla, podria quedar-se «al final de la cua» en els acords comercials. Obama, que va destacar durant una conferència de premsa conjunta amb el primer ministre britànic, David Cameron, que només oferia la seva «opinió», va explicar que aquest país «reforça la seva seguretat dins de la Unió Europea» continuant al club comunitari.

Després de la seva reunió, Cameron, per part seva, va assenyalar que la relació «forta i essencial» entre Londres i Washington «mai ha estat més important que ara». «Quan els Estats Units i el Regne Unit romanen junts, fem que el món sigui un lloc més segur i millor», va afirmar el president nord-americà, que va arribar dijous a la nit a territori britànic en una visita de tres dies, com a part d'una gira internacional després d'haver passat per l'Aràbia Saudita.

El mandatari, que va departir prèviament sobre diversos assumptes d'interès internacional amb el seu homòleg britànic a la residència oficial de Downing Street, va expressar la seva opinió sobre el plebiscit europeu que el Regne Unit celebrarà el proper 23 de juny sobre la permanència o sortida d'aquest país del bloc europeu. Obama va destacar que la qüestió europea «és un assumpte que han de decidir els votants britànics», si bé va oferir la seva opinió per considerar que aquest intercanvi de punts de vista entre els dos països «forma part de la relació especial» que comparteixen.

«Parlant amb sinceritat, el resultat d'aquesta decisió sobre el futur del Regne Unit a la UE és un assumpte d'un profund interès per als Estats Units perquè també afecta els nostres projectes», va explicar.

L'alcalde de Londres, Boris Johnson, es va guanyar la condemna gairebé unànime de la classe política per qualificar Obama de «president mig kenyà» i acusar-lo de practicar una «doble moral» davant la Unió Europea. Johnson, convertit en cap dels euroescèptics, va dir que el president dels EUA?sent «un menyspreu ancestral cap a l'Imperi britànic».