Un dels dos terroristes suïcides de l'aeroport belga de Zaventem del passat 22 de març, Najim Laachraoui, ha estat identificat per alguns exostatges francesos a Síria com un dels seus captors, va explicar l'advocada d'un d'ells. La lletrada de dos dels periodistes francesos segrestats en aquell país entre juny de 2013 i abril de 2014, Marie-Laure Ingouf, va confirmar al diari Le Parisien que els seus clients l'han identificat com un dels seus carcellers.

Un dels reporters, Nicolas Hénin, va assegurar també el 6 de setembre passat que un altre dels seus captors va ser Mehdi Nemmouche, presumpte autor de l'atac al Museu Jueu de Brussel·les el 24 de maig de al 2014.

Laachraoui es feia dir en aquella època Abu Idriss i, segons Le Parisien, es comportava amb els segrestats de manera «menys violenta» que Nemmouche. El terrorista, de 24 anys i nacionalitat belga, estava encarregat de demanar informacions en el marc de les negociacions establertes per al seu alliberament, i un dels ostatges va assegurar que «feia moltes preguntes».

Paral·lelament, el tercer presumpte terrorista de l'atemptat del passat 22 de març a l'aeroport internacional de Brussel·les, Mohammad Abrini, tenia intenció de fer esclatar la càrrega explosiva però va haver de renunciar al seu pla després d'un imprevist, segons va explicar el diari La Dernière Heure.

El problema que va trobar va ser que la primera explosió, causada per un dels dos terroristes suïcides, el va propulsar a diversos metres de distància del carro d'equipatge en el qual transportava els explosius, segons s'observa en les imatges gravades per les càmeres de vigilància de l'aeroport, va indicar el diari.