El PSOE acusa Iglesias de fer la "pinça" amb el PP i ser un "tap" per al canvi

El PP afirma que continua allargant la mà al Partit Socialista per evitar unes eleccions que afrontarien "sense por"

24.04.2016 | 00:00
El secretari d´Organització del PSOE, César Luena, durant la seva intervenció a Talavera de la Reina.

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va afirmar que el líder de Podem, Pablo Iglesias, és un "tap" per al canvi perquè ha construït una "pinça" amb el president del PP, Mariano Rajoy, per impedir que governin els socialistes i repetir les eleccions.
Luena va participar en unes jornades de formació del PSOE a la localitat toledana de Talavera de la Reina, al mateix escenari en el qual l'actual líder del partit, Pedro Sánchez, va obrir la campanya de les primàries per optar a la Secretaria General dels socialistes ara fa gairebé dos anys. Allà va acusar PP i Podem de posar tot de la seva part perquè hi hagi eleccions el 26 de juny, just el que, segons ell, menys desitgen els espanyols.
Dos dies abans que el PSOE compleixi 137 anys, Luena va subratllar que, vistos amb perspectiva, aquests últims quatre mesos permeten als socialistes sentir la tranquil·litat de saber que estan complint amb el seu "full de serveis", el de la responsabilitat i l'actitud constructiva "amb la majoria de la societat espanyola". "Nosaltres avui seguim sent la gran esperança per a un canvi real i veritable", mentre que Iglesias "és un tap per al canvi" -va afirmar-, perquè "quan un deixa de ser part de la solució, es converteix en part del problema". Tant és així que, d'acord amb el seu criteri, si Iglesias no hagués estat aquest "tap", ara hi hauria un Govern amb un president socialista que hauria posat en marxa mesures com pujar les beques, un ingrés mínim vital per a 700.000 famílies, la recuperació de la universalitat del dret a la sanitat, més ajudes a la dependència o la paralització de la "nefasta" llei d'educació.
Però el que ha passat és que els que "tant parlaven de la gran coalició" s'han unit i ho han fet -va interpretar- "amb una experiència nova" que consisteix en transformar "allò que mai va a existir", la gran coalició entre el PP i el PSOE, a "la gran pinça" de PP i Podem. Una "pinça" per la qual Iglesias vota el mateix que Rajoy "per impedir el canvi", va reiterar Luena.
El número dos del PSOE va opinar que després de l'intent de "bloqueig" perquè no hi hagués investidura, i el "no" del PP i Podemos a què Sánchez fos president, ara hi ha una tercera fase, en la qual els membres de la "pinça" no busquen solucions sinó repetir els comicis. "Allò que menys vol la societat espanyola és allò pel que treballen Rajoy i Iglesias, unes eleccions.

Semblances de PP i Podem
A vegades s'assemblen massa", va constatar. I el dirigent socialista va il·lustrar les seves paraules amb un exemple, el del tracte als mitjans de comunicació, perquè, segons Luena, Rajoy el que fa és "manipular" i el que fa Pablo Iglesias és "amenaçar", en al·lusió a les crítiques del líder de Podem a la premsa en un acte a la universitat dijous passat.
"Ja comencen a assemblar-se en massa coses", va insistir Luena abans d'apuntar que Iglesias té "obsessió" amb "les butaques i el poder". Davant d'aquesta "obsessió" d'Iglesias per "controlar" les televisions, els jutges o la policia, va dir que als socialistes el que els obsessiona "és l'educació, la sanitat i els serveis socials". "Els socialistes el que volem és canvi i la gran pinça treballa per la continuïtat", va reblar.
Per la seva banda, el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va afirmar que, a menys de 48 hores per a la nova ronda de consultes que efectuarà el Rei, els populars segueixen "allargant la mà" al PSOE per formar un govern estable i evitar noves eleccions que els populars afrontarien "sense por".
Durant la inauguració a Còrdova de la Convenció Nacional de Noves Generacions, Martínez-Maillo va apuntar que si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagués "assumit" la seva derrota després dels comicis del 20 de desembre, hauria "començat a comptar el rellotge de la democràcia" i Espanya tindria un govern del partit que "ha guanyat les eleccions".
El polític va criticar la "novetat" que Sánchez ha presentat a la societat espanyola volent "ser president sense haver guanyat les eleccions" i l'"embolic fantàstic" a què ha ficat a Espanya amb "quatre mesos de gran teatret", amb una "gran escenografia" i "grans fotos" per aconseguir un "gran pacte" amb Ciutadans que no ha servit "per a res". Quatre mesos en què hi ha hagut "escenes de gelosia entre ells" i de "ruptures" que en els pròxims mesos pugui donar lloc a "algunes infidelitats", va ironitzar Martínez-Maillo.
El vicesecretari d'Organització del Partit Popular va assenyalar que en quatre mesos s'ha passat de l'etapa de les "ofertes" a les "rebaixes" i "liquidacions", mentre que ara s'està en el període de descompte "en què" sorgeixen les presses "i no es pensa en els espanyols".

Idea "estrambòtica" de C's
D'altra banda, Pedro Martínez-Maillo va qualificar d'"estrambòtica" la proposta del líder de Ciutadans, Albert Rivera, d'un president independent, quan a la Moncloa hi ha una persona "profundament independent que és Mariano Rajoy".
Martínez-Maillo va reiterar que està a les mans de Pedro Sánchez evitar les eleccions pactant amb el partit que ha guanyat, per la qual cosa li ha demanat que "abandoni el no i el boicot", sigui "europeu" i segueixi el camí dels partits socialdemòcrates d'Europa, que han arribat a acords "amb qui guanya les eleccions".
En aquest sentit, va argumentar que Sánchez haurà de decidir entre qui "defensa el progrés, la recuperació econòmica i l'ocupació", en referència al Partit Popular, o un "model grec que ataca els més febles". Va afegir que Sánchez haurà de triar entre el partit que "diu que Otegi és un home de pau", en referència a Podem, o el PP, que sempre defensarà "la dignitat i la justícia amb les víctimes del terrorisme".
Finalment, va defensar que el PP ha estat un partit "coherent" i "seriós" davant d'un procés d'investidura que serveix per "triar president" i no per "consolidar-se com a líder" en el mateix partit, i va assegurar que, tot i que no les desitja, el PP no té "por" d'unes eventuals noves eleccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema