La Fiscalia Anticorrupció ha obert un expedient informatiu al partit d'Albert Rivera per presumpte finançament il·legal. La decisió es pren arran de la denúncia d'una plataforma d'afiliats i ex afiliats crítics amb la formació taronja.

La Fiscalia investiga si els diners de les subvencions públiques als grups municipals de Ciutadans es va utilitzar per finançar el partit a nivell nacional. Una pràctica il·legal però que és possible donat el fet que aquests diners públics s'havien d'ingressar en una sucursal bancària a Madrid, gestionada per la direcció del partit, que ha negat el presumpte delicte.

En roda de premsa, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assenyalat que "no hi ha finançament il·legal ni un traspàs il·lícit. No ha sortit ni un euro ni un cèntim cap als comptes del partit".

Villegas també ha sostingut que la carta ètica és un mecanisme de "vigilància i control amb els diners públics que rep Ciutadans".

El partit va destituir el delegat territorial de Múrcia per pagar de forma irregular factures de la campanya electoral a través de grup parlamentari i no a través del partit.