Un guàrdia civil de 31 anys que ha donat positiu en consum de cànnabis ha disparat presumptament en almenys cinc ocasions a un conductor amb el qual, segons les primeres investigacions, havia discutit quan tots dos circulaven per la a-3 a l'altura de la localitat madrilenya de Fuentidueña del Tajo.

L'incident ha passat cap a dos quarts de matí al quilòmetre 67 de l'esmentada autovia quan, segons han comunicat diversos testimonis, un BMW i un Opel Zafira han topat.

A continuació el conductor del primer, un guàrdia civil fora de servei, ha parat, s'ha baixat del vehicle i, amb la seva arma reglamentària a la mà, ha perseguit presumptament el conductor del segon, que també havia parat i que, en veure la seva actitud, ha sortit corrent, segons han explicat diversos testimonis i han relatat a Efe fonts de la investigació.

Però no ha pogut fugir perquè, segons les primeres dades recollides, el guàrdia civil ha disparat en diverses ocasions contra ell -alguns testimonis afirmen que fins en vuit ocasions-, aconseguint-almenys cinc vegades al cap i deixant-li malferit a la carretera.

Quan els facultatius del Summa han arribat no han pogut reanimar-lo, han informat des Emergències Comunitat de Madrid 112.

Mentrestant, el presumpte homicida s'ha quedat al lloc dels fets, aparentment esperant que arribessin els seus companys per detenir-lo.

El BMW, amb un cop a la porta del conductor, ha quedat aparcat a uns 50 metres de l'Opel Zafira, que presentava diversos cops per tota la carrosseria, i el cos del mort ha quedat estès a altres 50 metres més endavant, en direcció Madrid .

La principal hipòtesi és que l'homicidi s'ha degut a una simple discussió de trànsit, segons la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, tot i que encara s'investiguen totes les possibilitats a l'espera de prendre declaració al detingut a les dependències de Tres Cantos.

El guàrdia civil és Àngel Luis V.J., membre de l'institut armat des de 2005 i destinat actualment a Quintanar de la Orden (Toledo). No consten en el seu expedient antecedents ni incidents previs.

Estava de baixa per malaltia comuna des de fa sis dies, segons fonts de la investigació, que han precisat que no hi ha constància que tingués cap patologia psicològica, el que hagués implicat la retirada de l'arma reglamentària. Altres fonts han detallat que el guàrdia civil tenia problemes d'esquena.

Després de la seva detenció ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia però, després de practicar el test de drogues, sí que ha donat positiu a substàncies cannàbiques, tot i que encara es desconeix si es tracta de marihuana, haixix o algun altre derivat d'aquesta substància estupefaent.

El mort és un home marroquí de 39 anys i resident a la localitat toledana d'Illescas.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha assabentat del succés mentre viatjava a Palma per assistir a un acte de la Guàrdia Civil i ha assegurat que s'ha obert una investigació per determinar "les circumstàncies que concorren en un fet tan lamentable i tan penós com el que s'ha produït ".

En declaracions als mitjans, el ministre ha recalcat que el guàrdia civil, que ha estat detingut pel succés, estava fora de servei i de baixa.