La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, va assegurar que el Ministeri Públic actuarà en defensa del dret dels periodistes «a la lliure emissió» d'informació, en referència a la petició d'un fiscal de dos anys i mig de presó per a dos redactors d'ABC per revelació de secrets. Madrigal va explicar que no coneixia el cas d'aquests dos periodistes fins veure'l recentment publicat en els mitjans.

«No hi ha dubte que s'actuarà en defensa del dret dels periodistes a la lliure emissió d'informació veraç en assumptes d'interès públic. No s'ha de tenir cap dubte», va deixar clar Madrigal.

Divendres passat es va conèixer que el fiscal de Madrid Julián Salto sol·licitava dos anys i mig de presó per als periodistes del diari ABC Cruz Morcillo i Pablo Muñoz, acusats d'un delicte de revelació de secrets, per publicar el contingut d'una escolta telefònica a dos investigats de la màfia italiana que parlaven sobre l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Morcillo i Muñoz van publicar l'11 juliol 2014 una notícia que revelava una conversa intervinguda a un membre de la màfia italiana en la qual afirmava conèixer l'extresorer del Partit Popular.