Un guàrdia civil de 31 anys que va donar positiu en consum de cànnabis va disparar en almenys cinc ocasions contra un conductor amb el qual, segons les primeres investigacions, havia discutit quan tots dos circulaven per la A-3 a l'altura de la localitat madrilenya de Fuentidueña del Tajo. L'incident es va produir al matí al quilòmetre 67 de l'esmentada autovia quan, segons diversos testimonis, un BMW i un Opel Zafira van xocar. A continuació el conductor del primer, un guàrdia civil fora de servei, es va aturar, es va baixar del vehicle i, amb la seva arma reglamentària a la mà, va perseguir el conductor del segon, que també s'havia aturat i que, en veure la seva actitud, va sortir corrent.

L'home no va poder fugir perquè, segons les primeres dades recollides, el guàrdia civil va disparar en diverses ocasions contra ell -alguns testimonis afirmen que fins en vuit ocasions-, encertant almenys cinc vegades al cap i deixant-lo malferit a la carretera. Quan els facultatius del Summa van arribar al lloc dels fets no van poder reanimar-lo. Mentrestant, l'homicida es va quedar al lloc dels fets, aparentment esperant que arribessin els seus companys per detenir-lo.

El BMW, amb un cop a la porta del conductor, va quedar aparcat a uns 50 metres de l'Opel Zafira, que presentava diversos cops per tota la carrosseria, i el cos del mort va quedar estès a altres 50 metres més endavant, en direcció Madrid.

La principal hipòtesi és que l'homicidi es va produir després d'una simple discussió de trànsit, segons la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, encara que s'investiguen totes les possibilitats a l'espera de prendre declaració al detingut.

El guàrdia civil és Àngel Luis V.J., membre de l'institut armat des de 2005 i destinat actualment a Quintanar de la Orden (Toledo). No consten en el seu expedient antecedents ni incidents previs. Estava de baixa per malaltia comuna des de fa sis dies, segons fonts de la investigació, que van aclarir que no hi ha constància que tingués cap patologia psicològica, el que hauria implicat la retirada de l'arma reglamentària Altres fonts van detallar que el guàrdia civil tenia problemes d'esquena.

Després de la seva detenció va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia, però, després de practicar-li el test de drogues, sí que va donar positiu en substàncies cannàbiques, tot i que encara es desconeix si es tracta de marihuana.