L'Iran demandarà els EUA per apropiar-se «de forma indeguda» dels seus fons

26.04.2016 | 07:20

L'Iran presentarà una demanda davant la Cort Internacional de Justícia (CIJ) contra els EUA per l'«apropiació indeguda» dels fons iranians que va decidir la Cort Suprema d'aquell país per indemnitzar víctimes del terrorisme, va anunciar el ministre d'Exteriors iranià Mohammad Yavad Zarif. «L'Iran elevarà una acció legal contra els EUA per apropiació indeguda de 2.000 milions de dòlars de fons iranians que estaven en aquest país. Mantenim que l'administració nord-americana és responsable de la preservació dels fons iranians, i si aquests són saquejats, posarem una demanda davant la CIJ per a la seva reparació», va dir Zarif.
El ministre va apuntar que «des d'un principi» el govern iranià «no reconeix les lleis extraterritorials dels EUA» i considera la decisió judicial nord-americana «nul·la i invàlida» com a part d'una «grollera violació de les lleis internacionals». «Ja vaig exposar la nostra protesta al secretari d'Estat John Kerry per aquest tema. Hauran de reconèixer-la, ja que va ser una cort nord-americana la que va prendre aquesta acció il·legal», va indicar.
Zarif va afegir a més que el seu govern ha decidit formar un comitè especial per investigar com va poder arribar-se a aquesta situació, com prevenir que torni a succeir i evitar que la decisió judicial pugui entrar en vigor. En aquest sentit, Zarif va culpar el govern de Mahmud Ahmadinejad (2005-2013) d'haver posat el país en aquesta tessitura, ja que va ser el responsable d'enviar aquests diners als EUA per invertir-los en bons, el que va permetre el seu bloqueig per les autoritats de Washington. La setmana passada la Cort Suprema dels EUA va determinar el lliurament de 2.000 milions d'actius iranians congelats als EUA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema