La Plataforma per a les garanties Ciutadanes de C's, una associació que aglutina afiliats i exmilitants crítics del partit, va posar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció el 2 de març «per si poguessin existir indicis de l'existència d'un finançament il·legal o un altre tipus de delicte contra l'Administració Pública».

Aquesta acció legal es va produir, segons aquesta plataforma, perquè consideren que la carta ètica i financera que Ciutadans obliga a signar a tots els seus candidats podria suposar una «possible il·legalitat sobre la forma de finançament del partit». La seva argumentació es basa en el fet que «s'està duent a terme aquest possible finançament a través de les assignacions públiques als grups polítics dels ajuntaments, diputacions i parlaments autonòmics». Els juristes d'aquesta associació consideren que podria arribar a suposar una «contradicció amb la Llei Orgànica 8/2007 de finançament dels partits polítics».

Ciutadans fiscalitza tots els ingressos dels seus càrrecs públics perquè financiïn el partit, però el focus de la polèmica és aquesta clàusula continguda en el seu codi i financer: «Dedicar els ingressos que es puguin obtenir per als grups parlamentaris o municipals, al pagament dels crèdits que el partit hagués pogut contraure per fer front a les despeses de les seves respectives campanyes electorals». La Plataforma considera que la finalitat de les aportacions públiques per als grups polítics municipals són per a «atendre les seves despeses de funcionament».

Aquesta associació de crítics estima que «difícilment tindria encaix legal» en l'articulat de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local i de la Llei de Finançament de Partits «el fet de destinar aquestes assignacions al finançament d'un partit, com estableix la carta ètica i financera de Ciutadans».

Per part seva, el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, va negar el presumpte finançament il·legal i va criticar els mitjans per publicar informacions «prèviament no contrastades» amb el seu partit. Alonso, en declaracions als mitjans a la seu del Comitè de Regions (CdR) de la UE, va assegurar que el seu partit «és absolutament transparent i net davant de qualsevol conat de corrupció». En aquest sentit, va recordar que la seva formació sempre ha reaccionat «de manera contundent davant qualsevol indici d'incompliment de normes bàsiques respecte a neteja i corrupció» i va destacar que «no hi ha res sòlid i estem tranquils».