L'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa ha demanat la declaració com a testimonis del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i l'extresorer del partit Luis Bárcenas en el judici pel finançament il·legal del PPCV.

En el seu escrit de defensa, Costa -secretari general del PPCV entre 2007 i 2009 i diputat autonòmic fins el gener de 2015- demana la seva absolució al·legant que «no vaig tenir cap responsabilitat en la gestió ordinària de la tresoreria del PPCV» a les eleccions autonòmiques de 2007 i generals de 2008.

Es defensa així de les acusacions de la Fiscalia, que reclama per a ell una pena de 7 anys i 9 mesos de presó dins d'una de les tres peces sobre el finançament del PPCV que jutjarà l'Audiència Nacional i que també asseurà a la banqueta Vicente Rambla (exvicepresident del Govern valencià), David Serra (exvicesecretari del PPCV) i Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV).

Anticorrupció acusa la cúpula del PP de la Comunitat Valenciana entre 2007 i 2008 de diversos delictes electorals i de falsedat documental durant els comicis autonòmics, locals i generals d'aquells anys.

La defensa de Costa argumenta en el seu escrit que el seu client no va tenir cap responsabilitat perquè «mai va ser administrador del PPCV en cap de les campanyes electorals» i afegeix que els gerents del partit depenen de la Secretaria General del PP estatal, que és qui els nomena.

A les eleccions autonòmiques de maig de 2007, afirma, Costa era vicesecretari general del PPCV «sense que fos administrador de la campanya ni coordinador de la mateixa».

Manca de responsabilitat

Pel que fa a les eleccions generals de març de 2008, indica que Costa no era tampoc llavors administrador del PPCV i en conseqüència «ni va autoritzar pagaments ni contractar cap tipus de mitjà i/o suport per al desenvolupament d'actes electorals, ja que ni era la seva funció ni podia dur-la a terme». Això és perquè, al·lega, les tasques com a secretari general «no inclouen funcions econòmiques en la gestió del partit».