L'Estat noruec va anunciar que apel·larà la sentència condemnatòria dictada per un tribunal d'Oslo per donar un tracte inhumà a la presó a l'ultradretà Anders Behring Breivik, autor dels atemptats de 2011 al país nòrdic. «Seguint els consells dels fiscals i d'acord amb la Direcció General de Presons he ordenat al fiscal de l'Estat que apel·li la sentència», va explicar el ministre de Justícia noruec, Anders Anundsen.

El règim d'aïllament al qual ha estat sotmès Breivik durant gairebé cinc anys no constitueix una violació de l'article 3 de la Convenció Europea de Drets Humans, que prohibeix la tortura i el tracte inhumà o denigrant, sosté Justícia.

L'Estat noruec, en desacord tant amb les proves com amb l'aplicació de la llei, va informar que donarà més endavant detalls del contingut del seu recurs, que haurà de presentar-se abans d'un mes des de la difusió de la sentència, emesa la setmana passada.

El tribunal va justificar la condemna en la durada de l'aïllament, la manca de base per a aquesta mesura, les limitades possibilitats de queixa i les poques iniciatives per compensar-ho, a més de criticar que no s'havia tingut en compte la salut mental de Breivik. Els escorcolls rutinaris amb ell nu van ser esgrimits com a exemples de tracte denigrant.