Una revolta va esclatar al centre de detenció de migrants de Moria, a l'illa grega de Lesbos, on grups de refugiats menors d'edat van exigir sortir del campament. Els enfrontaments van començar a la secció del centre on resideixen els menors no acompanyats, que van obrir un forat a la tanca que els separa de la resta de detinguts per exigir el seu alliberament.

A l'hora de tancar aquesta edició, la policia no havia confirmat oficialment que hi hagués ferits ni detinguts, tot i que a les xarxes socials es van divulgar imatges on es podien veure persones sent transportades sobre mantes i un incendi provocat pels interns. Informacions a les xarxes socials parlaven també de l'ús de gasos lacrimògens per part de la policia.

Moria, que es va convertir en centre de detenció després de la posada en marxa de l'acord de migració entre la Unió Europea i Turquia, acull actualment més de 3.000 persones. El ministre de Migració grec, Yanis Muzalas, va visitar el centre, on va ser escridassat pels refugiats, que també li van llançar ampolles d'aigua. La policia local va assegurar que la visita del ministre no va ser la causa d'aquestes tensions, que s'acumulen des de fa temps.

Reprenen les deportacions

A més, ahir es van reprendre les deportacions: tretze persones van sortir de Lesbos i cinc de l'illa de Quios. Es tracta de les primeres deportacions després que fa dues setmanes fossin retornades a Turquia un total de 325 persones en dues tandes.

Per altra banda, el Parlament britànic va rebutjar una esmena presentada pel Partit Laborista perquè el Regne Unit aculli 3.000 nens refugiats que es troben sense els seus pares a territori europeu. Amb 294 vots en contra i 276 a favor, la majoria conservadora es va imposar per rebutjar la modificació de la Llei d'Immigració amb l'argument que admetre refugiats que han entrat de forma il·legal a la Unió Europea (UE) afavoriria les màfies que trafiquen amb persones. Alguns diputats «tories» van discrepar de la línia oficial del partit del Govern.