L'Agència Tributària i la Policia Nacional van detenir quatre persones en una operació contra el despatx d'advocats Nummaria de Madrid, que és investigat per facilitar un presumpte frau fiscal d'almenys 15 milions d'euros. L'operació City, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno i per la Fiscalia Anticorrupció, va incloure entrades i escorcolls a les seus socials del bufet i l'embargament de diversos comptes bancaris i immobles. El grup Nummaria s'anuncia a la seva pròpia pàgina web com un bufet «multidisciplinari» que ofereix de forma coordinada «tots els serveis que pugui necessitar qualsevol empresa».

Van ser detinguts quatre professionals de l'advocacia i de l'assessorament fiscal relacionats amb el bufet, al qual s'atribueix el disseny i la comercialització d'estructures opaques internacionals de les que es beneficiaven els seus clients, el propi despatx i els seus professionals per tal de defraudar la Hisenda Pública espanyola.

Aquestes estructures s'estenien per altres països -i amb això per altres jurisdiccions fiscals- i permetien als beneficiaris amagar les seves rendes i el seu patrimoni en un frau que s'estima de manera preliminar en més de 15 milions d'euros en quotes tributàries, i relatives fonamentalment a l'IRPF i Impost sobre Societats. Als detinguts se'ls atribueixen delictes d'insolvència punible (aixecament de béns), blanqueig de capitals i delictes fiscals.

El procediment, sobre el qual s'ha decretat el secret de sumari, té el seu origen en una querella formulada per la Fiscalia Anticorrupció a partir de les indagacions portades a terme durant diversos mesos per l'Oficina Nacional d'Investigació contra el Frau (ONIF) de l'Agència Tributària.

En l'operatiu, dirigit conjuntament per Vigilància Duanera i la UDEF Central de la Policia Nacional, i en el qual van participar funcionaris de l'ONIF i de la Dependència Regional d'Inspecció de Madrid de l'AEAT, es va procedir a l'entrada i escorcoll de diverses seus a Madrid del bufet d'advocats Nummaria, en què es va intervenir documentació referent als fets denunciats. El jutge ha acordat el bloqueig dels comptes bancaris i altres actius financers, així com l'embargament de béns immobles d'alguns implicats.