El president de Ciutadans, Albert Rivera, va proposar als seus rivals polítics reduir a la meitat les despeses electorals i retallar en 25 milions d'euros la partida destinada al «mailing», en concentrar totes les paperetes en una sola tramesa. Amb la mirada posada en les eleccions, l'Executiva de Ciutadans es va reunir per analitzar el fracàs de les negociacions per formar govern, després de concloure la tercera ronda de consultes del Rei sense que hi hagués un candidat.

El líder de Ciutadans va assenyalar que en aquesta campanya demanaran la confiança als espanyols per «empènyer» i ser decisius per tal de posar en marxa les mesures que necessita el país. Va posar en valor la capacitat de diàleg que ha demostrat el seu partit durant els quatre mesos des de les eleccions del 20-D, arribant fins i tot a signar un pacte amb el PSOE, cosa que està convençut valoraran els espanyols el 26 de juny.

El portaveu de Podem al Congrés, Iñigo Errejón, va instar els altres partits a «prendre exemple» de Podem perquè duguin terme una campanya electoral «austera» i es financiïn amb les donacions dels ciutadans i no mitjançant crèdits concedits per els bancs. Errejón va confirmar que Podem tornarà a finançar-se mitjançant microcrèdits, com ha fet fins ara el partit davant les successives convocatòries electorals.

Va assenyalar que la resta de formacions, en comptes d'utilitzar aquesta tècnica, demanaran crèdits als bancs que, segons el seu parer, creen unes relacions «estretes» que provoquen que «quan cal triar a qui es rescata, els primers sempre siguin els bancs».

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va destacar que l'Executiu no pot legalment imposar criteris sobre la campanya electoral, però va recordar que els partits poden autoregular-se per comprometre's, d'una forma voluntària, a que la mateixa sigui el més austera possible.