El magnat Donald Trump i l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, triomfadors indiscutibles en les primàries de dimarts a cinc estats dels EUA, se saben gairebé guanyadors de les candidatures republicana i demòcrata, i ja miren cap a les eleccions de novembre. Ni Trump ni Clinton tenen encara la quantitat de delegats necessària per assegurar-se la candidatura abans de les convencions dels seus partits al juliol, però estan bastant més a prop gràcies a les seves victòries de dimarts, cinc de cinc per al magnat, i quatre en el cas de l'exprimera dama.

Amb els seus contundents triomfs a Connecticut, Maryland, Pennsilvània, Delaware i Rhode Island, amb més del 60% del vot popular en els dos últims estats, Trump va sumar almenys 109 delegats i en té més de 950.

El senador Ted Cruz, últim a totes les conteses menys a Pennsilvània, tot just va sumar 3 delegats al més de mig miler que ja tenia i el governador d'Ohio, John Kasich, es va fer amb 5 i ara compta amb 153. Per assegurar-se la candidatura abans de la convenció republicana de juliol a Cleveland, a l'estat d'Ohio, li calen 1.237 delegats.

Pel costat demòcrata, Clinton només va ser derrotada per Bernie Sanders a Rhode Island i va aconseguir almenys 204 delegats més davant els 146 del seu rival.